New tank, same problem

Filed under: General news — Travis at 12:28 pm on Friday, December 11, 2009

Ok, so the well guys just installed the new tank, but the system’s still losing pressure.  Rebecca says that the water pressure inside the house is now much better than previously, but there’s still a leak in the system somewhere.  Oh, & they said that the tank would have cost us $550 if we’d bought it from them, so P&B: thanks.  Seriously.

They told Rebecca that the only place left where the leak could possibly be is the pipe from the house to the well.  Yay.  Well (no pun intended), we actually figured that this was going to be the case, & have already had Miss Utility come out to mark all the stuff in the digging area.  They said that the pipe is at least 3′ underground, & that if they did the work, it would be at least a 6hr job (6hrs X $75/hr + parts).  They also want to drill down into our laundry floor (& I’m assuming that means into the foundation on the outside) so that all of the pipe would be replaced, eliminating any future concerns.

Could we dig the pipe ourselves?  Of course we could do it…. but when?  At night, under the spot lights, in 30 degrees with shovels?  As much as I hate to admit it, I think we’re just going to have to suck it up & schedule them to come out & do the job next week.

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

 
FireStats icon Powered by FireStats